20 Aralık 2013 Cuma

Türkiye’de Siyasi Denge Nasıl Sağlanır?-7

Türkiye’de Siyasi Denge Nasıl Sağlanır?-7
Ahmet YALVAÇ  ANAYURT   18 Mart 2013 Pazartesi

MİLLETVEKİLLERİNE FAKS

ÇEKMELİ YA DA MAİL
GÖNDERMELİ
Sevgili Anayurt Okurları, Adalet ve Kalkınma Partisi AKP’ye oy verenler de dahil, vatandaşlarımızın büyük bir kısmı, Hükümetin terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılan pazarlıkların ortaya çıkmasından, arkasından BDP li bazı Milletvekillerinin Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’nda PKK’nın 2 Numaralısı Murat Karayılan’ın başkanlığı altında objektiflere poz vermesine çok öfkeli.
Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan, terörist başı Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmelerde alınan kararları kimin sızdırdiğinı bulacağını söylüyor ama, vatandaşlarımız kimin sızdırdığı ile ilgilenmiyor. Onları ilgilendiren böyle pazarlıkların niye yapıldığı, yapılmak istendiğidir Halkımızın öfkesi bu yüzden.
Sayın Başbakan içerik konusunda bu güne kadar bir açıklama yapmış değil.Yapacağını da hiç sanmıyorum. Söylediği klasik sözleri artık herkes biliyor. Akan kanın durdurulması, Analar ağlamasın… gibi.  Vatandaşlarımızın önemli bir kısmı, bu gibi sözlerin bir aldatmaca olduğunu, yapılmak istenenin, Türkiye’yi bölüp parçalamaya yönelik olduğunu artık anlamaya başladı.Zira yapılan bütün pazarlıklara rağmen, kan da durmuyor, Analar da ağlamaya devam ediyor
Halkımız aydınlanmaya, bilinçlenmeye başladı; terörün, teröristlerle müzakere edilerek önlenemeyeceğini örneklerle gördü ve anladı. Teröristlerle niçin mücadele edilmediği, edilmek istenmediğinin de, nedenlerini gördü ve anladı.
Belli ki Sayın Başbakan, kelime oyunları ile Halkımızı kandırabileceğini sanıyor. Artık ustalık dönemine geçmiş olmasının da, bir yarar sağlayacağı kanaatinde değilim. Sanal alemde ki yazışmalardan ve Halkımızın arasında dolaşırken, Hükümetin açılım- saçılım altında yürüttüğü faaliyetlerden, Halkımızın çok rahatsız olduğunu gözlemliyorum. Bu itibarla yazdıklarım, söylediklerim, aynı zamanda bu gözlemlerim ile de ilgili.
Sanal alemdeki yazışmalarda, duyarlı ve vatansever bir çok vaıandaşımız, bu olayların muhataplarına çok kızıyorlar ama, birileri bir şeyler yapsın diye de, aslında çaresizliklerini de ortaya koyuyorlar.Yani nasıl bir tepki konulacağı husunda kafalar karışık. Tabiki bu gibi konularda, benim de fikrimi öğrenmek istiyorlar.Ben de bunun üzerine, etkin bir çözüm yolu olarak bu başlığı atma gereğini duydum. 
¥ DEVAMI VAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder