20 Aralık 2013 Cuma

Türkiye’de Siyasi Denge Nasıl Sağlanır?-11



Türkiye’de Siyasi Denge Nasıl Sağlanır?-11
Ahmet YALVAÇ -ANAYURT- 22 Mart 2013 Cuma

Halkımızın muasır medeniyetler seviyesine çıkmasında esas olan husus, insanlarımıza balık vererek, onları hazıra alıştırmak, onları tembelliğe alıştırmak değildir ve olmamalıdır da Esas olan, insanlarımıza iş imkanları yaratmak, onlarıa kendi ayaklarının üstünde nasıl duracağının yollarını göstermektir. 

Hükümetin Suriye konusuna balıklama atlaması sonucu, bütçe açığı da patladı. Açık kendi vatandaşlarımızdan zam yolu ile kapatılmaya çalışılıyor. Yaşam şartları tahammül edilemez bir hal aldı.
Suriye konusu sırtımızda büyük bir kambur. Şu anda Türkiye’deki Suriyelilerin sayısının 500 Bin olduğu söyleniyor.Bunların masrafı, halkımızdan toplanan vergilerle, yapılan zamlarla karşılanıyor. Türkiye’yi Suriye krizine bulaştıran Amerika Birleşik Devletleri’nin, ya da Birleşmiş Milletler Teşkilatı’nın yaptığı parasal katkı, Türkiye’nin yaptığının yanında, Devede Kulak misali olduğu söyleniyor. Ne  biçim dış siyaset bu. Bu hususu herkesin görmesi anlaması lazım.
Sayın Başbakan’ın Suriye konusuna balıklama atlaması ile, Rusya ve İran gibi komşularımız ile de ilişkilerimiz bozuldu .Bu bozulmadan ticari ilişkilerimiz  de zarar gördü, gelirlerimiz azaldı. Bu gibi hususlar da, bütçenin açık vermesinde önemli bir faktör.
Malatya Kürecik’ te kurulan Amerikan radar üssü ve Patriot füzelerinin Türkiye’de konuçlanması ile, Rusya ve İran’ı da karşımıza aldık, güvenliğimizi tehlikeye soktuk Tabi ki buna komşumuz olmasa da, Çin, Hindistan, Türki Cumhuriyetleri  gibi, Rusya, İran gibi, Şanghay  grubuna dahil olan siğer devletleri de karşımıza almış olduk
Suriye sınırımızda, sınır güvenlik hizmetlerinin azaltılması, ya da sınırımızın tamamen boşaltılması neticesinde, Türkiye yol geçen hanına döndü, terör faaliyetleri artı.
Güney sınırımızda ki yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşlarımızın can güvenliği kalmadığı, huzurlarının bozulmasından başka, Suriye ile ticaretimizin sıfırlanması ile, hem oradaki vatandaşlarımızın işleri bozuldu, hem de Türkiye’nin ekonomisinin bozulmasına neden olundu.              
 ¥ DEVAMI VAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder